Training for Warriors

Training for Warriors forkortet (TFW) er et relativt nyt koncept inden for funktionel træning, og minder på mange måder om Crossfit. Og på andre måder adskiller det sig rigtig meget fra Crossfit.

Training for Warriors begyndte oprindeligt for over 15 år siden, og var oprindeligt en træningsmetode for atleter i diverse kampsportsgrene. Med tiden fik flere mennesker dog øjnene op for, at ikke kun fightere kunne profitere af træningsmetoden, men i bund og grund kunne alle få resultater med deres træning igennem Training for Warriors. Martin Rooney er manden, der fik konceptet til at gå fra det oprindelige koncept til et World Wide koncept med 200 centre i mere end 30 lande.

Du kan læse mere om Martin Rooney her.

Konceptet Training for Warriors går ud på at tabe fedt, bygge muskler og at få det godt.

Læs mere om Training for Warriors her.

Martin Rooney forklarer om Training for Warriors her:

Hvad adskiller TFW fra andet?

Som tidligere nævnt, minder TFW meget om Crossfit og andre træningsformer inden for funktionel træning, men det som hovedsageligt adskiller TFW fra andre træningsmetoder er den motiverende tilgang til træningen og i det hele taget livsstilen.

En TFW træning indeholder detaljeret opvarmning, hastighedstræning, styrketræning, udholdenheds træning, mobilitets træning og vejledning inden for kost.

Hvor kan man træne TFW?

Du kan se hvor i verden, der er mulighed for at træne TFW her.

I Danmark er der mulighed for at træne TFW i:

Aalborg  – TFW

Kolding – TFW

Odense – Løfteriet – TFW

Svendborg – Performance Gym – TFW

København – Valby – Butchers

Elementerne i TFW:

Hver uge er delt op med en Upper body day, Lower body day, hurricane day and energy circuit day.

Upper og lower body dagene i TFW er udelukkende styrketræning af henholdsvis øvre del af kroppen og nedre del af kroppen. Hver måned er der fokus på en hovedøvelse fra øvre del af kroppen (fx. Press, bænkpress, push-press) eller nedre del af kroppen (fx. Dødløft, front squat, back squat), hvor der arbejdes op mod nyt max. Det er en god ide at bruge sko som vægtløfter

Hurricane og Energy circuit er cardio elementerne i TFW.

Hurricane er en kort og intens træning. Den indeholder 3 moduler, hvor hvert modul starter med et sprint og er efterfulgt af 2 øvelser, enten kropsvægt øvelser eller letvægtsøvelser. Det tager omkring 20 min.

Et eksempel på en hurricane kan være

3 runder:
60m sprint
8 ball slams
8 burpees
Transition rest
3 runder:
50 m prowler
10 push-ups
10 sit-ups
Transition rest
3 runder:
100 m sprint
10 dumbell curl and press
10 dumbell rows

Energy circuit indeholder altid en eller anden form for cirkel træning med 45 sekunders arbejde og 15 sekunders hvile for eksempel.  Men her er der også fokus på sprint teknik.

Der er også altid månedlige udfordringer i cardio delen.

Ovenstående opdeling af ugen er World wide, og alle centre med TFW følger et fælles program.

Links til TFW:

Allan Hansen certificeret TFW instruktør har denne hjemmeside om TFW i Løfteriet i Odense. www.indrekriger.dk Allan er en vanvittig engageret og dygtig instruktør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *